La 10 noiembrie, se implineste un an de la inregistrarea Biroului de Audit al Tirajelor si Internetului. Creat la 10 iulie 2009, BATI este o structura asociativa constituita in scopul verificarii independente si obiective a indicatorilor de performanta ale diverselor produse media.

In prezent, Asociatia BATI reuneste 23 de editori de presa scrisa si site-uri web, agentii de publicitate si clienti de publicitate. Progresul de baza al BATI va fi reflectat, inainte de toate, de numarul de noi membri care vor adera la asociatie – atat din randul editorilor, cat si din cel al reprezentantilor pietei de publicitate.

In perioada care s-a scurs de la inregistrarea asociatiei, activitatile ce s-au facut au vizat preponderent asigurarea functionalitatii structurii si pregatirea primului audit al tirajelor.

In urma unei munci de pregatire serioase, desfasurate pe parcursul ultimei jumatati de an, BATI preconizeaza sa lanseze primul audit de tiraj in ianuarie 2011. Astfel, editorilor de presa si pietei de publicitate ii va fi adus un serviciu mult asteptat de catre toata industria de publicitate din Republica Moldova.

Obiectivele pe termen lung ale BATI sunt instituirea si consolidarea unei concurente corecte pe piata media si cea de publicitate, sporirea gradului de transparenta privind tirajul ziarelor, cresterea investitiilor in publicitatea din presa scrisa si, implicit, fortificarea unei prese viabile in RM.

BATI a fost constituit in cadrul proiectului „Sporirea capacitatilor institutiilor relevante in vederea crearii BAT in Moldova”, implementat de CIJ cu sustinerea financiara a Reprezentantei Moldova a Fundatiei „Eurasia”, cu resursele financiare ale USAID si Ministerul Afacerilor Externe al Olandei. In 2010, BATI functioneaza gratie proiectului „Suport Biroului de Audit al Tirajelor si Internetului”, implementat cu suportul Fundatiei Est-Europeana din Moldova.

2 COMENTARII

  1. […] Biroul de Audit al Tirajelor si Internetului implineste un an de la creare Tue Nov 09, 2010 8:17 am La 10 noiembrie, se implineste un an de la inregistrarea Biroului de Audit al Tirajelor si Internetului. Creat la 10 iulie 2009, BATI este o structura asociativa constituita in scopul verificarii independente si obiective a indicatorilor de performanta ale diverselor produse media. In prezent, Asociatia BATI reuneste 23 de editori de presa scrisa si site-uri […] […]

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.