Cei mai multi utilizatori din Moldova sunt in regiunea de centru si cei mai putini in UTA Gagauzia. Femeile din Chisinau cauta cel mai des pe internet informatii despre educatie si dezvoltare personala, iar cele din sud retete culinare, arata BATI printr-un studiu gemiusAudience pentru ianuarie 2017. Fiecare parte a Moldovei are specificul ei, iar anumite particularitati nu se regasesc doar in modul de a trai, ci si in comportamentul pe care internautii il au atunci cand sunt online.

Asadar, in functie de regiunea din care se conecteaza la internet, tipul informatiilor pe care moldovenii le cauta pe internet se schimba. Atat in zona de nord, cat si in cea de centru majoritatea oamenilor declara ca cel mai des se conecteaza la internet pentru a citi stiri online. In acelasi timp, utilizatoarele de internet din sud cauta cel mai des pe internet retete culinare, barbatii din UTA Gagauzia acceseaza site-uri cu job-uri, iar femeile din Chisinau sunt interesate de educatie si dezvoltare personala.

In cazul categoriilor de bunuri sau servicii cumparate online comportamentul lor este similar. Daca femeile care traiesc in regiunea de Centru, Nord, Sud si Chisinau achizitioneaza cel mai des haine si accesorii, cele din UTA Gagauzia adauga in cosul de cumparaturi device-uri mobile si computere la fel ca si barbatii din Chisinau si din zona de Nord.

Lasă un răspuns