CRIS „Registru” premiază tinerii pentru proiecte originale în domeniul ITAstăzi la centrul de reabilitare şi odihnă “IT-Relax” din orăşelul Vadul-lui-Vodă s-a desfăşurat ceremonia de închidere a taberei de vară şi a concursului “iTineret – viitorul începe cu tine. La ceremonie a participat Ministrul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, dl Pavel Filip, Viceministrul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, dna Mihaela Iacob, Vicedirector general al Î.S. CRIS „Registru”, dl Vasile Ciornîi, reprezentanţii companiilor care au sponsorizat desfăşurarea evenimentului, reprezentanţii mass-media.

Ministrul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, dl Pavel Filip, care s-a adresat participanţilor, a menţionat, că unul din factorii principali ai acestui concurs era schimb de experienţă şi idei. “Schimbul de idei este un factor foarte important, acesta este motivul, care mişcă lumea”, a mai spus ministrul TIC. Dl Filip a relatat şi despre realizările şi succesele atinse de Republica Moldova in domeniul TIC, adăugînd, că acest sector joacă un rol foarte important în dezvoltarea economiei ţării. În acest context, Pavel Filip a ţinut să accentueze că tineretul, care este pasionat de domeniul TIC, are un viitor de perspectivă. La sfîrşitul discursului, ministrul a mulţumit tuturor participanţilor concursului. “Vă doresc succese şi sper că acest concurs va avea continuitate”, a conclus dl Filip.

Mai mulți tineri care au participat la concurs și au ajuns în finală au primit premii din partea organizatorilor și sponsorilor. Cei aproximativ 55 de participanți au avut parte în cele 4 zile, cât a durat etapa finală a concursului, de traininguri, seminare, work shop-uri, și altele. De asemenea, toți au putut să-și prezinte proiectele cu care au ajuns în concurs.

Andrei Fornea, Valeriu Mazăre, Sergiu Grigoriev și Radu Brega au fost desemnați cîștigătorii locului I. Ei au primit diplome de onoare și cîte un iPad.

Diplome de gradul II si netbook-uri le-au fost oferite lui: Dumitru Uzun, Cornel Josan, Mihai Lupașcu și Artiom Casapu.

Cîștigătorii celui de-al treilea loc sunt: Serghei Reveneala și Cristian Bețivu.

Pe lângă acestea, a fost acordat un premiu bănesc pentru Simpatia Taberei, de către Centrul Național de Frecvențe Radio. Vicedirectorul general al „Registru”, Vasile Ciornâi, de asemenea a înmânat un premiu unuia dintre participanți. Cadouri pentru tineri au venit și din partea Moldtelecom, SunComunications, Molddata, Poșta Moldovei, care în acest an au fost sponsorii concursului.

Doi dintre participanți au primit și diplome cu mențiunea „Cel mai tânăr participant”. Din partea StarNet au venit câteva premii bănești pentru tineri.

“Sunt pentru a doua oară finalist și cîștigător al locului II la categoria web, al concursului “iTineret – Viitorul începe cu tine” și sunt foarte bucuros pentru acest fapt. Anul acesta am participat cu un proiect web educațional http://quiztown.org/ și am cîștigat un netbook. Pentru că deja dețin un netbook intenționez să-l donez unei familii social-vulnerabile” a menționat Cornel Josan.

“Participarea la acest concurs mi-a oferit o mică vacanță de vară și un mare imbold pentru a continua dezvoltarea proiectelor în domeniul IT. Cât despre premiul pe care l-am obținut, sunt foarte mulțumit” a spus Valeriu Mazare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.