AvizÎn perioada 12-15 iunie la Chişinău se desfăşoară Atelierul de lucru “Noi tendinţe de dezvoltare şi reglementare a politicii publice: acces mobil şi în bandă largă în ţările Europei de Est.” Evenimentul este organizat de Şcoala de comunicaţii Annenberg a Universităţii din Pennsylvania (SUA) şi Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor (MTIC).

În cadrul atelierului sunt prezentate politici în domeniul TIC şi posibilităţile de integrare a acestora în planurile naţionale de dezvoltare. O temă aparte a dezbaterilor este consolidarea bazei normativ-legale în sectorul TIC în ţările CSI.

La seminar participă experţi internaţionali şi regionali specializaţi pe probleme de consulting, reformă administrativă, guvernare electronică şi specialişti în domeniul TIC din Moldova, Ucraina şi Belarus.

Salutând participanţii la atelier , viceministrul TIC, Dona Şcola, a menţionat că dezvoltarea sectorului TIC în R. Moldova este declarată o prioritate pentru Guvern şi “este important să asigurăm aplicarea tehnologiilor informaţionale în toate sferele vieţii. Acestea fiind un catalizator al competitivităţii şi creşterii economice”.

Infrastructura TIC ,uneori, se dezvoltă mai rapid decât politicile şi mediul de reglementare în domeniu , consideră consultantul internaţional Sofia Avraam Mendoza , manager la GlobeInvent, o organizaţie internaţională non-profit care se ocupă de aducerea inovaţiilor tehnologice şi ştiinţifice pe piaţă. De aceea Guvernele au misiunea să facă faţă provocării şi să încurajeze o piaţă mai competitivă în domeniul TIC, să asigure un cadru legal stabil de inovare.

Atelierul are loc cu susţinerea Băncii Mondiale. Prima masă de lucru în cadrul acestuia s-a desfăşurat la Bişkek pentru specialişti din Kîrgîzstan, Georgia şi Armenia. Al doilea seminar este organizat la Chişinău pentru Ucraina, Belarus şi Moldova.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.