Întreprinderea de Stat „Centrul de telecomunicaţii speciale” a organizat o prezentare pentru administratorii de reţea cu genericul “Asigurarea securităţii informaţionale şi protecţia resurselor informaţionale de stat”.

La această întâlnire, specialiştii Î.S. „Centrul de telecomunicaţii speciale” au  făcut o prezentare a metodelor de identificare şi prevenire ale diferitor tipuri de atac, inclusiv sondarea, atac direct, DoS şi DDoS la nivel de reţea şi aplicaţii, care duc la defectare, potrivit unui comunicat al întreprinderii.

Directorul general al Î.S. „Centrul de telecomunicaţii speciale”, domnul Serghei Popovici a menţionat: “Importanta asigurării unui  cadru legislativ pentru o cooperare eficienta şi sigura, având în vedere că infrastructura critica de IT este pusa sub semnul unor atacuri cibernetice din ce în ce mai frecvente şi mai complexe. În Republica Moldova, există sisteme de infrastructuri critice deţinute de către companii private, aceşti proprietari nu sunt doar corporaţii mari, dar şi întreprinderile mici şi mijlocii. Nu sunt suficiente doar masuri speciale de protecţie pentru a preveni atacurile cibernetice moderne asupra infrastructurilor critice ale întreprinderilor. Pentru a preveni astfel de ameninţări, este necesar să se implementeze soluţii complete pentru protecţia reţelelor, care includ soluţii de asigurare a securităţii, soluţii de stocare şi efectuare procedurii backup a datelor, precum şi procesul de identificare a utilizatorilor şi a sistemelor de control al accesului la reţea. La măsurile de securitate trebuie să includem treninguri cu privire la securitate, măsuri privind identificarea riscului asociat vulnerabilităţii de sistem şi de proces al infrastructurilor critice, pericolelor şi ameninţărilor în adresa acestora, analiza şi evaluarea de risc.”

Rezultatele unui studiu internaţional privind protejarea infrastructurilor critice, denotă că aproximativ 53% din reţelele furnizorilor infrastructurii critice, au fost atacaţi din motive politice.

Participanţii la studiu au declarat că au suferit din cazul unor asemenea atacuri în ultimii cinci ani, în jur de zece ori. Companiile care asigurau securitatea infrastructurilor critice, respondenţii la studiu au fost selectate din industriile care prezintă o valoare pentru economia naţională sau pentru societate, ceea ce demonstrează că în caz de atac de succes, există o ameninţare în adresa securităţii naţionale.

3 COMENTARII

  1. […] Asigurarea securităţii informaţionale şi protecţia resurselor informaţ… Wed Nov 17, 2010 17:22 pm Întreprinderea de Stat “Centrul de telecomunicaţii speciale” a organizat o prezentare pentru administratorii de reţea cu genericul “Asigurarea securităţii informaţionale şi protecţia resurselor informaţionale de stat”. La această întâlnire, specialiştii Î.S. “Centrul de telecomunicaţii speciale” au  făcut o prezentare a metodelor de identificare şi prevenire ale diferitor tipuri de atac, inclusiv sondarea, atac direct, DoS […] […]

  2. Cred ca cele mai de succes solutii de securitate IT in prezent cele hardware. De exemplu cei de la Cosolid au scos doua solutii de securitate IT de tip hardware si anume: Icebox si HdRecovery iar cea mai interesanta cheste este produsul numit E-lock care este o solutie hardware de control parental si monitorizare angajati.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.