Centrul Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal, în baza deciziei sale, a dispus suspendarea serviciului MAI de furnizare a notificărilor în aplicația mobilă e-Trafic, motivul fiind absenta autorizației de prelucrare a datelor cu caracter personal. În urma acestei decizii, Ministerul Afacerilor Interne a suspendat operaţiunile de transmitere a datelor cu privire la încălcările comise în trafic, prin intermediul aplicaţiei e-Trafic.

Centrul de Guvernare Electronică regretă decizia CNPDCP şi o considera nefondată. Aplicaţia e-Trafic nu stochează informaţii cu caracter personal, decît informaţii privind numărul unic de identificare al documentului de la poliție (din 16 cifre) şi codul VIN (vehicle identification number – 17 simboluri), precum și ID-ul de înregistrare eliberat de Google sau Apple (push-notification services) în scopul primirii mesajelor de tip notificări. Aplicatia este functională doar după acceptarea Termenilor şi Condiţiilor de utilizare, astfel permiţînd aplicaţiei prelucrarea acestor date în scopul transmiterii informaţiilor referitoare la încălcările şi amenzile utilizatorilor.

Amintim ca aplicaţia mobilă e-Trafic a fost lansată pentru a permite utilizatorilor recepţionarea notificărilor despre încălcările comise în trafic şi achitarea amenzilor direct de pe telefonul mobil, utilizând metoda cardului bancar. Aplicatia e-Trafic are drept scop informarea utilizatoriilor despre următoarele aspecte ale încălcării: numărul documentului intern al poliției, numărul articolului încălcat al Codului Contravențional, descrierea încălcării, locul încălcării, punctele de penalizare, suma minimă și maximă a amenzii.

Centrul de Guvernare Electronică se va implica în remedierea acestui caz pentru a putea repune în funcțiune aplicația mobilă e-Trafic cât de curând posibil.

Lasă un răspuns