Ca rezultat al sistării emiterii semnăturilor electronice pentru raportare fiscală, Î.S. ”Centrul de telecomunicații speciale” (CTS) informează că contribuabilii, la care expiră termenul de valabilitate al semnăturii FISC, vor putea solicita semnături noi de la Centrul de telecomunicații speciale prin intermediul portalului www.servicii.cts.md.

Agenții economici,  la care termenul de valabilitate al semnăturii electronice eliberate de FISC este în regulă, pot utiliza și în continuare această semnătură pentru serviciile electronice fiscale, până la expirarea contractului în baza cărui această semnătura a fost eliberată.

Pentru persoanele a căror semnătura de raportare fiscală a expirat, atenționăm că prelungirea semnăturilor emise de FISC nu este posibilă, și din acest considerent contribuabilii sunt rugați să aplice pentru o semnătură electronică nouă pe site-ul www.servicii.cts.md.

Ca urmare a unui număr mare de solicitări și întrebări, cu privire procesul de obținerea a unei noi semnături, precizăm că, Semnătura electronică avansată calificată eliberată de CTS este diferită de semnătura emisă anterior pentru raportarea fiscală, prin urmare aceasta necesită alte mijloace tehnice, precum token-uri USB sau cartele criptografice, iar emiterea acesteia pe purtător de tip CD este imposibilă.

Pentru a obține o semnătură electronică CTS urmați pașii prezentați mai jos:

1)      Accesați portalul www.servicii.cts.md.

2)      Alegeți opțiunea ”Obține semnătură electronică 390 MDL”.

3)      Alegeți tipul se persoană: Fizică sau Juridică.

4)      Urmați pașii în care sunteți rugat să indicați datele companiei (numai în cazul în care sunteți pers. juridică) și datele personale.

5)      După pasul 5, descărcați, salvați și printați documentele (în bază la aceste documente veți primi semnătura electronică la sediul CTS).

6)      Achitați semnătura electronică, fie prin Mpay, fie prin terminale Qiwi, fie la bancă sau la Poșta Moldovei, este necesar săpăstrați bonul de plată.

7)      După completarea formularelor electronice documentele trebuie printate, semnate și ștampilate (în cazul persoanelor juridice la pachetul de documente obligatoriu se anexează copia EXTRASULUI din Registrul de Stat). Documentele sunt prezentate la sediul Centrului de certificare a cheilor publice, aflat la Ministerul Justiției, pe strada 31 August 1989, nr. 82. Orele de lucru: luni – vineri, ora 8:30-11:30, 13:00 – 16:30.

8)      În decurs de 10 zile, după depunerea documentelor la sediul Centrului de certificare a cheilor publice, contribuabilul primește notificare când poate să se prezinte de sediu pentru a prelua kit-ul semnătura electronică.

Solicitarea unei semnături noi în locul celei de la FISC nu este necesară, în cazul în care cetățenii deja dețin o semnătură electronică care o utilizează în serviciul de e-raportare (CNAS, CNAM), această semnătură poate fi utilizată și pentru raportarea fiscală. Pentru orice informații adiționale apelați la următorul număr de telefon. 0 22 820-911.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.