Toate petiţiile întemeiate parvenite, în primul semestru al anului curent, la Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI – www.anrceti.md) de la utilizatorii finali au fost rezolvate în favoarea acestora, arată un raport despre adresările şi petiţiile examinate de ANRCETI în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2010.

Documentul precizează că în acest răstimp Agenţia a examinat 69 de petiţii parvenite de la utilizatorii finali ai serviciilor de comunicaţii electronice, dintre care 22 – s-au dovedit a fi întemeiate. În urma constatării faptelor descrise de petiţionari, Agenţia a atenţionat operatorii care au admis încălcările semnalate şi le – a cerut lichidarea acestora. În majoritatea cazurilor petiţionarii au reclamat modul defectuos de prestare a serviciilor şi încălcarea clauzelor contractuale de furnizare a acestora. În alte cazuri petiţionarii au formulat pretenţii întemeiate faţă de calitatea serviciilor prestate şi disfuncţionalităţile apărute în reţelele de telefonie şi de acces la Internet. În primul semestru, cele mai multe plângeri au parvenit de la abonaţii reţelelor operate de companiile „Sun Comunications”, „Moldtelecom” şi „Starnet”.

În aceiaşi perioadă, Agenţia a recepţionat şi a dat răspunsuri la 172 de solicitări de consultaţii de ordin tehnologic, juridic, economic şi la 35 de solicitări privind accesul la informaţie. Cei interesaţi au solicitat detalii despre procedura de intrare pe piaţa de comunicaţii electronice, informaţii despre operatorii ce activează pe această piaţă, despre legislaţie, analizele de piaţă, activităţile Agenţiei etc. Caracterul solicitărilor adresate Agenţiei demonstrează că industria şi utilizatorii finali devin tot mai familiarizaţi cu problematica pieţei de comunicaţii electronice şi apelează la ANRCETI pentru a primi informaţii veridice şi clarificări

„Conform legislaţiei în vigoare, ANRCETI examinează petiţiile utilizatorilor finali ai serviciilor de comunicaţii electronice privind litigiile acestora cu furnizorii în limitele competenţei sale. În cazurile în care litigiul dintre furnizor şi utilizatorul finali nu a fost rezolvat de către părţi pe cale amiabilă, aceştia au dreptul de a se adresa Agenţiei în vederea soluţionării prin mediere a litigiului în cauză.

sursa:  anrceti.md

1 COMENTARIU

  1. […] ANRCETI: Toate petiţiile întemeiate parvenite de la utilizatorii finali au fost rezolvate… Tue Jul 20, 2010 8:41 am Toate petiţiile întemeiate parvenite, în primul semestru al anului curent, la Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI – www.anrceti.md) de la utilizatorii finali au fost rezolvate în favoarea acestora, arată un raport despre adresările şi petiţiile examinate de ANRCETI în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2010. Documentul precizează că în […] […]

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.