Orange Moldova

ANRCETI a eliberat astăzi, 1 august, companiei ÎM „Orange Moldova” SA, trei licenţe pentru dreptul de utilizare a resurselor de spectru radio disponibile din benzile de frecvenţe 800, 900 şi 1800 MHz (câte o licenţă de utilizare a frecvenţelor din fiecare din cele trei benzi), în scopul furnizării reţelelor şi serviciilor publice de comunicaţii mobile celulare terestre. Licenţele au fost înmânate directorului general al SA „Orange Moldova”, Ludmila Climoc, de către directorul ANRCETI, Grigore Varaniţa.

ANRCETI a eliberat licenţele respective, la cererea SA „Orange Moldova”, prin încredinţare directă, în conformitate cu prevederile Programului de management al spectrului de frecvenţe radio pe anii 2013 – 2020. Eliberarea noilor licenţe este cauzată de apropierea datei de expirare a termenului de valabilitate a licenţei deţinute de S.A. „Orange Moldova” (05.11.2014). Termenul de valabilitate a noilor licenţe este de 15 ani, începând cu 6 noiembrie 2014.

Licenţele au fost eliberate după ce S.A. „Orange Moldova” a achitat suma integrală a taxelor de licenţă pentru fiecare din benzile de frecvenţe 800, 900 şi 1800 MHz. În total, S.A. „Orange Moldova” a achitat la bugetul de stat, pentru cele trei licenţe, echivalentul în lei moldoveneşti a 25,5 mil. euro.

După înmânarea licenţelor, directorul ANRCETI, Grigore Varaniţa, a declarat că utilizarea celor trei licenţe, în regim de neutralitate tehnologică, va permite companiei Orange Moldova să asigure sporirea capacităţii reţelelor sale existente, extinderea zonelor acoperite cu reţele mobile de bandă largă 3G şi 4G, ceea ce va facilita migrarea consumătorilor de la reţelele 2G şi 3G la reţele şi servicii mai avansate – 4G, iar în viitor şi 5G. În acest fel, cetăţenii ţării noastre vor putea beneficia de mai multe servicii calitative în bandă largă, în zone mult mai extinse, a menţionat Grigore Varaniţa.

La rândul său, directorul general al SA „Orange Moldova”, Ludmila Climoc, a accentuat că pentru companie primirea acestor trei licenţe înseamnă posibilitatea de a aduce în Moldova cele mai performante tehnologii din domeniu pe care le transformă în servicii accesibile, utile şi de calitate pentru toţi locuitorii tării.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.