Aniversare_LOGO.jpgMâine, 17 august, se împlinesc zece ani de la constituirea Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI- www.anrceti.md), autoritate publică centrală de reglementare al unuia din cele mai dinamice sectoare ale economiei naţionale.

Ea a fost înfiinţată prin hotărârea Guvernului nr.843 din 17.08.2000 cu denumirea Agenţia Naţională pentru Reglementare în Telecomunicaţii şi Informatică, după care, în martie 2008, în temeiul Legii comunicaţiilor electronice, prin reorganizare, a devenit Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei. Ea a fost una din primele autorităţi de reglementare al acestui sector create în spaţiul post – sovietic.

Detalii despre activităţile, preocupările şi proiectele Agenţiei le puteţi afla din publicaţia „Dorim ca Agenţia să fie un regulator mai eficient al pieţei de comunicaţii şi IT” din săptămânalul „Economist” din 11.08.2010. Varianta rusă a acestei publicaţii – „Хочу чтобы Агентство стало более эффективным регулятором рынка коммуникаций и ИТ” – o găsiţi în săptămânalul „Экономическое Обозрение” din 13.08.2010.

2 COMENTARII

  1. […] ANRCETI împlineşte 10 ani de la fondare Mon Aug 16, 2010 14:01 pm Mâine, 17 august, se împlinesc zece ani de la constituirea Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI- www.anrceti.md), autoritate publică centrală de reglementare al unuia din cele mai dinamice sectoare ale economiei naţionale. Ea a fost înfiinţată prin hotărârea Guvernului nr.843 din 17.08.2000 cu denumirea Agenţia Naţională pentru Reglementare în Telecomunicaţii şi […] […]

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.