Consiliul de Administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) a stabilit, prin hotărâtrea sa, cuantumul plăţii de reglementare şi monitorizare pentru anul 2013 la nivelul de 0,27 la sută din volumul venitului provenit din activităţile practicate în domeniul comunicaţiilor electronice de către furnizorii de reţele şi servicii de comunicaţii electronice.

Cuantumul stabilit de Consiliu este valabil pentru veniturile obţinute de furnizori în anul financiar 2013. Plata de reglementare şi monitorizare calculată în baza acestui cuantum va fi achitată de către furnizori începând cu 1 ianuarie 2013.

Consiliul a aprobat hotărârea sa în temeiul Legii comunicaţiilor electronice care stipulează că ANRCETI stabileşte cuantumul plăţilor de reglementare şi monitorizare pentru anul următor la un nivel suficient să acopere cheltuielile necesare pentru asigurarea activităţii sale. Conform legii, cuantumul acestor plăţi se stabileşte în baza estimării volumului veniturilor provenite din activităţile din domeniul comunicaţiilor electronice, în mărime de până la 0,3 la sută din volumul venitului estimat.

Plăţile se efectuează de către furnizori în conformitate cu Instrucţiunea privind plata de reglementare şi monitorizare, aprobată prin hotărârea Consiliului de Administraţie al ANRCETI nr.17 din 02.06.2010.

Potrivit estimărilor ANRCETI, cuantumul stabilit al plăţii de reglementare şi monitorizare va fi suficent pentru asigurarea autonomiei financiare a instituţiei şi acoperirea cheltuielilor necesare pentru exercitarea atribuţiilor acesteia prevăzute de legislaţia în vigoare.

Сuantumul plăţii de reglementare şi monitorizare pentru anul 2012 constituie 0,26 la sută din volumul venitului provenit din activităţile practicate în domeniul comunicaţiilor electronice de către furnizorii autorizaţi.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.