Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a lansat site-ul specializat Angajat.md. Utilizatorii trebuie să-şi creeze un cont pe site, după care să-şi posteze CV-ul şi să completeze o anchetă de angajare. Angajatorii tot aici îşi plasează ofertele şi datele de contact.

De asemenea, site-ul va corela automat cererile şi ofertele şi va promova serviciile agenţiei de ocupare a forţei de muncă.

Potrivit Barometrului Profesiilor, întocmit de către Asociaţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă, şanse înalte de angajare în acest moment au medicii, farmaciştii, asistentele medicale, profesorii, managerii din comerţ şi programatorii. La celălalt pol sunt arhitecţii, merceologii, psihologii, agronomii, zootehnicienii, bibliotecarii şi medicii veterinari.

Noul proiect – angajat.md, este o versiune modernizată a portalului www.jobmarket.gov.md.

Agenţia  Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă a decis să deschidă portalul pentru ca serviciile lor să devină mai accesibile pentru cetăţeni. „Avem foarte multe oferte de muncă, din toată ţara, dar oamenii nu cunosc sau nu vor să vină la oficiul Agenţiei, iar procedura de căutare a ofertei necesită timp. Şomerul trebuie să vină, să-şi lase CV-ul, noi să căutăm în baza de date, după care să-l sunăm să-i spunem ce oferte avem, dar aşa e simplu a accesat domeniul de care are nevoie şi vede imediat  datele  angajatorilor”, a explicat reprezentanta Agenţiei.

De asemenea, instituţia va lansa o campanie de informare a cetăţenilor despre serviciile pe care le oferă, în cadrul căreea vor fi realizate un şir de  materiale de presă şi afişe publicitare.

Sloganul portalului este ”Angajează-te!” şi se referă la persoana în căutarea unui loc de muncă şi la angajator.

Directorul general al ANOFM, Ion Holban a declarat că a fost necesară modernizarea serviciilor acordate pe piaţa muncii, iar prin această schimbare agenţia se aliniază la practicile internaţionale.

Conform datelor oficiale, pe parcursul 2011 s-au înregistrat 67 mii de şomeri, iar rata şomajului la nivel de ţară a fost de 5,3%.

Prognoza pieţii muncii 2012 atestă că majoritatea populaţiei aptă de muncă se află în mediul rural, în timp ce locurile de muncă libere sunt înregistrate în mediul urban.

Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană care de câţiva ani implementează în R. Moldova diferite proiecte pentru consolidarea capacităţii de ocupare a forţei de muncă.

29 COMENTARII

 1. Salut tuturor.mă numesc Anastasia şi sint în căutarea unui loc de muncă.Am terminat de bucătar categoria 4,la moment fac cursuri la calculator.Am şi practica de vînzătoare.Ar fi de dorit in Bălţi sau Drochia.
  Multumim frumos.

 2. Salut tuturor, mà numesc Natalia si sunt in càutarea unui loc de muncà ca moasà.Am virstà de 39 ani si cu staj de muncà 15 ani. Multumim anticipat.

 3. Ищу работу сл сантех зав хоз имею все необх очень акуратныи добросов не употреб спирт напитки

 4. Sint in cautarea unui loc de munca ca tinar spacialist-jurist.Ma numesc Tatiana si am 23 ani.Ar fi de dorit in Raionul Edinet.

 5. Ma numesc Alexandru. Sunt absolvent al Facultatii de Horticultura. Am experienta de munca atit in domeniul horticol,cit si protectia plantelor.

 6. Ma numesc Ion si sunt in cautarea unui loc de munca si am finalizat profesia tehnician in domeniul transportului detin permis de conducere BC am bus propriu daca aveti nevoie sunati, ma aflu in Chisinau! 069115014 sau 48-68-12 mersi

 7. Buna ziua ma numesc Craciun Viorica sunt in cautarea unui loc de munca am finalizat profesia la radioelectronica si telecomunicatii

 8. Buna ziua ma numesc Craciun Viorica sunt in cautarea unui loc de munca am finalizat profesia la radioelectronica si telecomunicatii.ma puteti contacta la numarul de telefon 069672359

 9. Mă numesc Radu am 37 de ani doresc să fiu angajat am terminat şcoală de şoferie învăţămînt mediu am lucrat la trolebuz pînăn 2005 şi am fost în deplasare şi mam întors şi doresc să mă angajez undeva. Dacă puteţi trimiteţi la skype oktaokta63.

 10. WTF people??

  VA spus Iulian ca acesta e portal de noutati IT si nu panou publicitar de joburi mai stergeti ochii putin ca degraba no sa gasiti de lucru daca comentati articolul ista 🙂

 11. Salut, ma numesc Elena si sint in cautarea unui joub, absolventa USM Jurnalism si Stiinte ale Comunicarii, experta in relatiile cu publicul, comunicabila, limbi vorbite:
  romana – foarte bine
  rusa- binishor
  engleza,italiana- incepator.

 12. Nimeni nimic nu produce in RM, adica macar asa la un nivel normal ca sa micsoreze somajul, statul ii intr-un loc, ei tot timpul sunt ocupati cu preturile. Va doresc din toata inima ca fiecare sa-si gaseasca un loc de munca si nu la noi in Moldova, platit, si sa aveti cetatania tarii unde o sa lucrati.

 13. Buna ziua sunt in căutarea unui loc de muncă,ca şofer,am si maşină proprie am lucrat 5 ani taxist in Soroca MD. RM. RUS. la perfectie.Serios,nu suport băutura,imi place sa muncesc cind ştiu pentru ce.Mulţumesc anticioat

 14. Buna ,ma numesc Natalia am 30ani si sunt in cautarea unui job am absolvit UTM tehnologie alimentara,comunicabila, punctuala,experieta de lucru 2ani, sunati 023635527

 15. Buna sint Artur si degrab voi termina cursul de masajist dar nu am studii medicale. Care sint sansele mele de ami gasi un loc de munca in Cisnau?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.