În această perioadă probabil cauți pe net cele mai bune oferte la diverse servicii sau cadouri pentru cei dragi. Fie că o faci pe site-urile companiilor locale sau cele internaționale, ești sigur că o faci suficient de securizat?

Ar trebui să te gândești la securitatea cumpărăturilor online în fiecare zi din an, dar riscurile sunt mai mari anume în această perioadă a anului, deoarece hackerii și tricksterii știu că cele mai multe persoane fac cumpărături anume în luna decembrie.

Îți prezentăm 6 cele mai bune sfaturi care să-ți asigure siguranța ta, a datelor cu caracter personal  și a banilor tăi în timpul tranzacțiilor online. (Partea I)

  1. Verifică cu atenție ofertele venite prin email

Inbox-ul tău este, probabil, asaltat cu diverse promoții și oferte de sărbători. Majoritatea sunt sigure și destul de bune, dar ar putea exista și o cantitate echitabilă de spam cu linkuri periculoase. Dacă unele emailuri îți trezesc suspiciuni, este recomandat să navighezi direct prin browser către site-ul companiei fără a da click pe linkurile din email. Unele emailuri pot fi pline cu linkuri periculoase care doresc fie să-ți infiltreze programe malware sau să  fure din informațiile  personale.

Pentru a gestiona fluxul de e-mailuri comerciale, este recomandat să configurezi o adresă de e-mail specială pentru site-urile tale preferate. Acest lucru va reduce foarte mult numărul de e-mailuri periculoase.

  1. Utilizează parole unice

Știm că dorești să faci cumpărături rapid, dar nu opta pentru calea ușoară de a utiliza aceleași parole pentru toate site-urile. Poți crea parole unice pentru fiecare site, sau, mai bine, utilizează un manager de parole ca LastPass1Password sau Keychain, pentru a crea și administra parole unice.

3. Asigură-te că este un site securizat (https//)

Înainte de a introduce informațiile personale de pe cartea de credit, asigură-te că vezi pictograma de blocare mică și cuvântul „Secure” de lângă adresa URL a site-ului web, de exemplu: Secure|https://amplica.md/. Acest lucru te asigură că orice informație pe care o distribui site-ului va fi gestionată într-o manieră sigură. Deci, aruncă cu atenție o privire la acele URL-uri de cumpărături care nu au certificatul de SSL de securitate – altfel spus acea carte de indentitate a securității Secure|https://.

Vezi cum obții certificatul SSL pentru site-ul tău. Amplica te ajută să-l instalezi gratuit!

Urmează…

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.