În perioada 21-23 noiembrie curent, Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (UIT) organizează evenimentul ALERT Cyber Drill 2017. În premieră pentru ITU și pentru Republica Moldova, reprezentanți ai statelor din CSI și UE, se întrunesc în cadrul unui exercițiu de importanță regională pentru a testa, dezvolta și fortifica abilitățile de protecție împotriva atacurilor cibernetice. Evenimentul va avea loc în incinta Centrului de Excelență în Domeniul TIC ”Tekwill” (str. Studenților 9/11).

La eveniment vor lua parte peste 100 de reprezentanți ai organizațiilor internaționale și regionale, instituțiilor public, mediului academic și furnizori de comunicații electronice, recunoscuți pe plan mondial. Scopul acestuia este de a îmbunătăți capacitatea de răspuns la incidentele cibernetice, survenite în adresa echipelor de profesioniști din spațiul CSI și cel al Uniunii Europene. Experți de rang internațional vor testa capabilitățile tehnice și operaționale ale participanților ALERT Cyber Drill, care au atribuții de gestionare a incidentelor de securitate cibernetică. Din echipa trainerilor implicați în antrenare și testare fac parte reprezentanți ai serviciilor CSIRT (Computer Security Incident Response Services)naționale din Luxemburg, BelgiaUcraina, Romania,  CERT-UE și din cadrul comunității TF-CSIRT (Task Force of Computer Security Incident Response Teams), FIRST (Forum of Incident Response and Security Teams), Team Cymru Research NFP, Microsoft și IBM.

Ziua de 21 noiembrie va fi dedicată prezentărilor și discuțiilor publice pe tema ultimelor evoluții și amenințări din spațiul cibernetic. Zilele de 22 și 23 noiembrie sunt destinate în exclusivitate exercițiilor practice, timp în care echipele participante își vor putea îmbunătăți capacitatea de comunicare și de răspuns la incidente survenite în adresa lor prin simularea  unor scenarii de atacuri cibernetice, în formatul Cyber Drill ALERT, având sarcina să găsească în timpul potrivit cele mai corecte soluții de răspuns la incidente sau situații de criză.

Participarea la ALERT Cyber Drill este gratuită. Înregistrarea este obligatorie și se face online aici și la adresa de email pr@cts.md, până joi, 16 noiembrie curent.

Inițiativa ALLERT Cyber Drill este organizată la nivel național de către Î.S. Centrul de Telecomunicații Speciale din cadrul Cancelariei de Stat, în parteneriat cu Ministerul Economiei și Infrastructurii al RM, Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) și sprijinul partenerilor: Regional Cooperation Council, Centrul de Guvernare electronică, BASS System, It-Lab, IBM, Orange, Tekwill și alte companii din sectorul privat.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.