Când și-a început studiile la Colegiul Financiar-Bancar, la specialitatea Informatică, Adriana Moșnoi nu prea știa ce o așteaptă. A ales acest domeniu pentru că i-a fost recomandat de un prieten, care îi spunea că trebuie să încerce ceva diferit. ITul însă a început să-i placă atât de mult, încât anul anul acesta, tânăra a absolvit și Universitatea Tehnică, Facultatea Tehnologii Informaționale.

Când a fost angajată, Adriana era pregătită să facă față provocărilor care aveau să-i apară în cale. În timpul studiilor, a îmbinat armonios teoria cu practica și a învățat cum să rezolve problemele cu care se confruntă.

Lucrează încă din timpul studiilor la colegiu. A început într-o companie mai mică, iar după câteva luni a fost chemată să fie manager de proiect la FFW, o companie care creează proiecte web, unde activează de mai bine de 5 ani. Nu se implică în programarea propriu-zisă, chiar dacă nu exclude că ar putea și i-ar plăcea să o facă. Totuși, recunoaște că nu ar fi putut fi un manager bun, dacă nu avea cunoștințe în domeniul IT.

Adriana este și fondatoarea unui ONG pentru fete. Până acum, a organizat 3 ediții de traininguri pentru dezvoltare personală și orientare profesională. În viitor, și-a propus să adauge acestui proiect și cursuri legate de IT pentru participante.

Reportajul este realizat în cadrul „Campaniei de promovare a Carierei IT” implementată de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, Guvernului Suediei și  Cooperării Austriece pentru Dezvoltare. 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.