Istoria aeroportuluiReieşind din necesitatea de redesign şi lărgire a spaţiului informaţional, Aeroportul Internaţional Chişinău şi-a propus realizarea unui website care să întrunească cît mai multe caracteristici: să fie modern, inovator, informativ, accesibil, comod în utilizare, transparent. Obiectivul creării noului site constă în prezentarea informaţiei extrem de utile pentru vizitatorii noi, precum şi furnizarea informaţiei exhaustive utilizatorilor existenţi.

Actualul site – www.airport.md întruneşte mai multe rubrici noi precum Harta Zborurilor, în care utilizatorii beneficiază de informaţi cu privire la companiile ce operează cursele şi sînt deservite de Aeroportul Internaţional Chişinău. Ghidul video, încorporat în prima pagină web, are drept scop informarea pasagerilor privitor la procedurile pe care le trec înainte de îmbarcări. Printre rubricile noi pe site se găseşte şi Navigatorul, care este un meniu special cu ajutorul căruia utilizatorii vor vizita virtual Aeroportul şi vor putea găsi mai uşor toate punctele şi serviciile de care au nevoie.

Primul site web al Aeroportului a fost creat în anul 2007. În acea perioadă, acesta era accesat simultan de 10 utilizatori în medie, care petreceau aproximativ 5 minute online.

În anii următori, s-au produs schimbări în concepţia de management al timpului, și mai ales în modul în care pasagerii își organizau călătoriile. După 3 ani, numărul mediu de utilizatori ce accesau simultan website-ul Aeroportului a crescut de la 10 pînă la 300. Creșterea în cauză se datorează sporirii accentuate a fluxului de pasageri, care a înregistrat un număr record de 937030 pasageri în anul 2010.

Toate acestea, au servit drept premise pentru crearea unui nou web site, care este o punte de legătură dintre Aeroport și clienții acestuia.

Aeroportul Internaţional Chişinău este principala poartă aeriană a Republicii Moldova. În prezent, 17 companii aeriene efectuează zboruri charter şi zboruri regulate pe/de pe Aeroportul Internaţional Chişinău spre 28 destinaţii mondiale. Pe Aeroportul Chişinău activează 4 transportatori aerieni naţionali şi 13 companii aeriene străine. În anul 2010, numărul pasagerilor deserviţi a constituit – 937030, în creşterea faţă de anul 2009 cu 15,81%. Aceasta este o cifră record în istoria Aeroportului din Chişinău.

1 COMENTARIU

  1. Orarul curselor de pe pagina principala – suge.
    Principalul motiv pentru care vizitatorii folosesc acest sait, adik pentru a vedea sosirile/plecarile, este facut in asa fel incat sa-ti mai ia cateva secunde.

    si desigur, cum fara asta,
    – „au uitat” sa traduca „Adresa” din rusa in romana la Contacte(asta la o simpla vizualizare, cine stie ce au mai uitat sa traduca),
    – „au uitat” sa adauge si niste posturi de radio in romana, acum sunt doar rusesti, cu toate ca nu stiu pentru ce sunt necesare radio, si convertorul valutar pe acest sait.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.