12

Serviciul Acordarea informaţiei despre vehicul prin intermediul mesajelor SMS funcţionează pe piaţa serviciilor electronice mai bine de doi ani. Informaţia solicitată se oferă în baza datelor conţinute în Registrul de Stat al Transporturilor şi confirmă faptul prezenţei datelor solicitate în RST.

ÎS „CRIS „Registru” a extins şi cu succes a implementat modalitatea de prestare a serviciului şi prin Internet. Acum acesta a devenit mai accesibil pentru un număr sporit de utilizatori.

Simpla accesare a serviciului pe portalul serviciilor electronice www.e-services.md va oferi în mod gratuit un set limitat de date despre vehicul: numărul de înregistrare, marca, modelul, culoarea, tipul mijlocului de transport şi al caroseriei. Solicitantului i se va cere să indice numărul certificatului de înmatriculare a transportului (VP) sau seria şi numărul certificatului provizoriu de înmatriculare (VPT/VPP). Despre introducerea incorectă a datelor documentului, precum şi despre posibilele erori de sistem, solicitantul va fi înştiinţat.

Serviciul, care oferă informaţie detaliată, incluzînd peste 20 de caracteristici ale vehiculului, este prestat contra plată şi implică crearea unui cont pe portalul www.e-services.md. Evident, pentru obţinerea datelor complete despre vehicul, solicitantul va indica numărul VP sau seria şi numărul VPT/VPP al unităţii de transport şi va achita costul serviciului prin intermediul cardului bancar.serviciului constituie 30 lei. Vă aducem la cunoştinţă că informaţia este prezentată doar pentru cele vehicule care sînt înmatriculate în Republica Moldova.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.