La 1 octombrie se lansează implementarea sistemului electronic de achiziţii publice. În acest context, pe parcursul luni curente, concomitent cu lucrările de testare a sistemului, în cadrul unui proiect twinning au loc instruiri avansate cu participarea experţilor din România, notează Info-Prim Neo.

Un expert din România, Gabriel Dumitru, a specificat că acum 10 ani, când ţara sa a început implementarea sistemului electronic de achiziţii, condiţiile au fost mai puţin favorabile, tehnologiile informaţionale nu erau atât de avansate. Un plus pentru R. Moldova este şi faptul că majoritatea agenţilor economici, potenţiali participanţi la licitaţii, au cunoştinţele necesare şi utilizează pe larg calculatorul.

Roxana Popescu, expert din România, a menţionat că implementarea sistemului electronic de achiziţii publice va permite monitorizarea modului în care sunt cheltuiţi banii publici.

34 de ministere şi agenţii subordonate Guvernului, precum şi şase spitale, finanţate din bugetul de stat, vor fi obligate să posteze pe suport electronic anunţurile privind achiziţiile de produse, lucrări şi servicii.

3 COMENTARII

    • Chiar crezi ca se rezolva problema coruptiei? Parerea mea este ca in continuare vor fi folosite metode de a se favoriza anumite/anumiti companii/intreprinderi/cumatri/vecini/…

      • Alio garaj unde tu ai vazut sa scriu ca se va rezolva aceasta problema, coruptia niciodata nu va fi combatuta dar astai un mic pas. Chiar si cu aceste achizitii cei mai hitrii o sa puna o suma mai ieftina ca mai apoi so revizuiasca cum o fac toti acum care luceaza cu achiziile publice.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.