LEUL MOLDOVENESC SE DEPRECIAZĂSistemele de prestări servicii nu vor putea încasa plăţi în avans în caz de executare necalitativă. Astfel prevăd amendamente la legea privind protecţia consumatorului, iniţiate de Partidul Liberal Democrat (PLDM) şi aflate în proces de analiză în comisiile parlamentare.

Potrivit Agenţiei «INFOTAG», liberal-democraţii propun ca în cazul în care serviciile nu vor îndeplini condiţiile de calitate, consumatorul să poată beneficia de o reducere de până la 25%. Totodată, în opinia lor, achitarea pentru servicii în avans, de exemplu, pe Internet, este neîntemeiată, consumatorul urmând să plătească serviciile după ce va beneficia de acestea.

PLDM este de părere că deconectarea din cauza neachitării costului vreunui serviciu trebuie efectuată în termen de 10 zile după o informare în scris a consumatorului.

Amendamentele sunt argumentate prin faptul că structurile specializate deseori prestează servicii necalitative sau nu le prestează deloc, prejudiciind consumatorii.

Sursa: infotag.md

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.