Organizația MediaPoint desfășoară în această vară cea de-a doua ediție a proiectului Social Innovation Camp Moldova (SICamp).

Evenimentul, dedicat persoanelor ce doresc/pot să rezolve o problemă socială prin intermediul tehnologiilor informaționale, va avea loc în perioada 26-28 iulie 2013 la un centru de agrement din localitatea Ivancea, raionul Orhei.

Deși evenimentul va avea loc la finele lunii iulie, aplicările au demarat începând cu ziua de astăzi. Participant al proiectului SICamp poate deveni orice persoană, cu vârsta între 18-30 de ani, care cunoaște o problemă din societate și are o idée de aplicație necomercială ce oferă soluționarea acesteia. Aplicările sunt deschise atât pentru lansatorii de idei, cât și pentru cei care sunt gata să contribuie la dezvoltarea unei idei propuse/selectate în cadrul proiectului datorită cunoștințelor sale în dezvoltare IT, design IT, marketing sau social media.

Cele mai bune 3 proiecte implementate de echipe timp de 48 de ore vor fi premiate cu sume bănești alocate pentru dezvoltarea proiectului: locul I – 20 mii lei, locul II – 10 mii lei și locul III – 6 mii lei.

Ediția din anul trecut a întrunit 26 de persoane, iar proiectul câștigător SICamp 2012 a devenit Parkanoid – aplicație care soluționează problema parcărilor ilegale.

Proiectul inovațional SICamp are ca scop lansarea și dezvoltarea aplicațiilor care pot soluționa problemele din societate. Persoanele interesate pot aplica cu idei originale care corespund următoarelor criteria: au la bază utilizarea tehnologiilor informaționale (aplicații web sau mobile), rezolvă o problem social, este necomerciașă, are un grad înalt de accesibilitate și sunt sustenabile în timp.

Formularul de aplicare poate fi găsit pe site-ul proiectului: www.sicamp.md.

2 COMENTARII

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.