Potrivit unui raport al Direcţiei Sisteme Informaţionale (DSI) a CNAM, în anul 2011, direcţia a elaborat şi menţinut 3 aplicaţii web care pot fi accesate de pe site-ul CNAM de către toţi beneficiarii sistemului de Asigurări Obligatorii de Asistenţă Medicală (AOAM) şi prestatorii de servicii medicale. http://itmoldova.com

Aceste aplicaţii sunt:

1. Verificarea poliţelor AOAM,

2. Înregistrarea la medicul de familie,

3. Verificarea înregistrării la medicul de familie.

În raport se mai menţionează că în anul precedent au fost iniţiate proiecte de achitare a serviciilor medicale pentru prestatorii încadraţi în sistemul AOAM.

Pentru anul 2012, proiectele „Achitarea serviciilor medicale” şi „Registrul dărilor de seamă economico-financiare a IMS” vor fi prioritare pentru CNAM. În contextul schimbărilor calitative de sistem şi obiectivelor de gestionare transparentă a fondurilor AOAM şi eliminare a arieratelor în finanţarea instituţiilor medico-sanitare (IMS), acestea urmează a fi implementate la scară largă în cadrul celor 12 Agenţii Teritoriale şi IMS contractate.

Totodată, sunt planificate şi proiecte de colaborare intersectorială. Unul dintre acestea ţine de schimbul de date cu Ministerul Protecţiei Sociale privind persoanele social vulnerabile. Pentru 2012, DSI planifică extinderea schimbului de informaţii cu Inspectoratul Principal Fiscal de Stat, Întreprinderea de Stat Registru în vederea elaborării şi implementării registrului privind evidenţa proprietarilor de terenuri agricole, fondatorilor de întreprinderi individuale şi titularilor de patentă.

2 COMENTARII

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.