26 de iPhone-uri de contrabanda 2

Un agent economic din regiunea de Est a ţării s-a prezentat pentru ridicarea coletului cu marfă, transportat prin poşta rapidă, la postul vamal intern de control „Bulboaca 1”. Conform actelor de însoțire marfa parvenea din SUA. Acţionînd în baza indicatorilor analizei de risc, a fost realizat controlul fizic şi documentar cu participarea nemijlocită a agentului economic.

Ca rezultat a fost stabilit că cantitatea din colet nu corespunde cu aceea indicată în declaraţia vamală de import și că este un surplus de marfă, de 26 telefoane mobile de model „iPhone 4S”, în valoare de peste 130 mii de lei.

26 de iPhone-uri de contrabanda 1

Protrivit cercetărilor preliminare, agentul economic intenţiona să introducă această cantitate, 26 telefoane pentru telefonia mobilă CDMA şi ulterior să le comercializeze în magazinele specializate din regiunea de Est a ţării.

Cazul este investigat de către Secția Fraude a Biroului Vamal Bender, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și tragerii la răspundere a celui care se face vinovat pentru fapta săvîrșită.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.