20-de-profesori-de-informatica-participa-la-instruiri-in-coreea-de-sud

În perioada 10-22 octombrie 2016 un grup de 20 de profesori de informatică de la instituții de învățământ general din diferite regiuni ale țării participă la un curs de sporire a calificării, desfășurat în Coreea de Sud, Provincia Jeju.

Instruirea face parte din activitățile prevăzute de Memorandumul de înțelegere privind cooperarea în domeniul TIC între Ministerul Educației al Republicii Moldova și Oficiul Special Guvernamental pentru Educație al Provinciei Jeju din Republica Coreea.

După cum a informat viceministrul educației Elena Cernei, participanții la curs vor obține abilități privind elaborarea și implementarea conținuturilor educaționale digitale, utilizarea roboticii în procesul de predare, programarea vizuală și cea web etc.

”Într-o societate modernă competențele digitale sunt indispensabile pentru fiecare persoană, tehnologiile informaționale fiind pe larg utilizate inclusiv în domenii noi. Instituțiile de învățământ trebuie să pregătească specialiști competitivi, care dețin abilitățile solicitate pe piața forței de muncă. Transferul de experiență de la colegii din Coreea de Sud le va permite profesorilor de informatică să utilizeze noi metode de predare, să desfășoare orele mai captivant pentru a trezi curiozitatea elevilor și a-i determina să se perfecționeze în domeniu. Le suntem recunoscători partenerilor din Republica Coreea pentru suportul oferit”, a spus Elena Cernei.

Viceministrul a mai precizat că  programul de instruiri se încadrează și în Conceptul privind Educația STEM, ce include un curriculum bazat pe ideea de educare a elevilor prin intermediul a patru discipline diferite: științe, tehnologie, inginerie și matematică, având ca scop motivarea tinerilor pentru a însușii științele exacte.

În anul trecut alți 20 de profesori de informatică au luat parte la un curs similar în Republica Coreea. Tot cu susținerea Provinciei Jeju, la sfârșitul lunii august curent, 12 instituții de învățământ general din Republica Moldova au primit 150 de calculatoare, iar în următorii doi ani Coreea de Sud va dona școlilor de la noi din țară încă 300 de computere.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.