oct

Pentru al treilea an consecutiv, CTS se alătură marcării „Lunii securității cibernetice în UE”, cu scopul de a promova și asigura securitatea informației în contextul modernizării tehnologice a guvernării.

Tradițional, în acest an, odată cu lansarea oficială a Lunii Securității Cibernetice, CERT-GOV-MD din cadrul CTS împreună Ambasada SUA din Moldova, anunță despre desfășurarea celei de-a III ediții a Conferinței Internaționale în domeniul securității cibernetice − ”Rolul Parteneriatului Public-Privat în domeniul securității cibernetice”, care va avea loc la Chișinău, pe data de 15 Octombrie 2015.

Cea de a III-a Conferință Internațională are drept scop consolidarea cooperării între sectorul public și privat, construirea unor noi relații de parteneriat între guvern și sectorul privat, precum și consolidarea colaborării internaționale pentru o mai bună rezistență a securității informaționale în Republica Moldova în fața pericolelor din spațiul online. Conferința va reuni oficiali guvernamentali de rang înalt, experți în securitatea TI, reprezentanți ai sectorului public și privat.

Directorul general al Î.S. ”Centrul de telecomunicații speciale”, Serghei Popovici, a menționat că această conferință va servi drept platformă pentru stabilirea unor noi colaborări, precum și îmbunătățirea cooperării între Guvernul Republicii Moldova și sectorul privat  în sfera securității informaționale, care este vitală inclusiv și pentru  securitatea națională.”Găsirea soluțiilor pentru combaterea amenințărilor actuale și întărirea securității în societatea digitală este o responsabilitate comună a autorităților statului, a cetățenilor, a companiilor private și a celor de stat, atât la nivel național cât și la nivel mondial, iar această conferință este un prilej ideal pentru a lansa dialogul între sectorul public și privat. ” a conchis Serghei Popovici.

Conferința ”Rolul Parteneriatului Public-Privat în domeniul securității cibernetice” este parte a calendarului ENISA al activităților din Luna Securității Cibernetice EU. Circa 28 de state europene vor fi implicate în luna octombrie în campania dedicată promovării securității cibernetice în rândul cetățenilor.

Luna Europeană a Securității Informatice” este desfășurată la nivel european de către Agenția Europeană pentru Securitatea Rețelelor și a Informației (ENISA) din cadrul Uniunii Europene.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.