Compania Adobe Systems, dupa 23 ani de la lansarea primei versiuni de Photoshop, a permis publicarea codului sursa a popularului editor grafic. Codul sursa al programului scris in limbajul Pascal, a fost publicat de catre Muzeul de Istorie al Calculatoarelor din Mountain View, California.

Photoshop 1.0.1, pentru Macintosh, a fost lansat in februarie 1990. Autorii acestuia sunt dezvoltatorii independenți fratii Thomas si John Knoll. Mai intii ei au creat un program numit Display, iar in 1989 au vindut licenta companiei Adobe.

Interfata Photoshop 1.0.1

Prima versiune Photoshop includea 128 de mii de linii de cod, scrie CNET. O mare parte din cod este scris in Pascal, celalalt – in assembler. Marimea programului era pe atunci atit de mica, incit dupa compilare acesta putea fi usor stocat pe o discheta.

In noiembrie 1992 a fost lansat Photoshop 2.5, compatibil cu sistemul de operare Windows. Pina in prezent, cea mai recenta versiune a editorului este 13.0 (Creative Suite 6), care este in vinzare din luna mai 2012.

Muzeul de Istorie al Calculatoarelor a publicat de asemenea ghidul de utilizare si documentatia (PDF) pentru Photoshop 1.0.1.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.