Paul Allen, Co-fondatorul Microsoft, a explicat ca Bill Gates a vrut sa-l indeparteze din companie in anii ’80, atunci cand el urma un tratament pentru cancer, pentru a-i prelua actiunile, potrivit aubiografiei sale.

Extrasul este prezentat in cartea “Idea Man: A memoir by the Co-Founder of Microsoft”, “Omul Ideii: memoriile unui co-fondator al Microsoft”.

Allen a fost diagnosticat cu limfom Hodgkin in 1982. Au fost de acord sa imparta compania in 64% si 36% cu Gates in recunoasterea faptului ca acesta s-a lasat de facultate.

In decembrie 1982, Bill Gates discuta impreuna cu Steve Ballmer, actualul director executiv al Microsoft, pe atunci unul din primii angajati. Ei criticau lipsa de productie a lui Allen si discutau cum pot dilua numarul actiunilor detinute de el. “Partenerul meu si colegul meu conspirau sa ma sfasie”, scrie Allen, care isi aminteste si ca ambii si-au cerut scuze mai tarziu.

Cartea va aparea pe 19 aprilie.

Allen a parasit Microsoft in 1983 si a initiat mai multe afaceri. La moment are o avere de 13 miliarde de dolari, fata de cele 56 miliarde, detinute de Gates.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.