hmyFV5EmXxngLwf4YLAIz1xVN8FSrX2HHRNVpGccx0OyWA9IZ0MLjohm66z135NB
Joia trecută, în Praga, s-a deschis muzeul Apple, în care se afla cea mai mare colecție de produse ale companiei din Cupertino, lansate în perioada 1976-2012 și alte exponate importante.

Muzeul este adăpostit într-o clădire istorică renovată. Ferestrele și pereții sunt împodobiți cu decorațiuni tematice și citate ale lui Steve Jobs.

Pe ușa din față a muzeului se vede o frază de origine necunoscută:

Trei mere au schimbat lumea. Primul a fost ispita Evei, al doilea – inspirația lui Newton, iar al treilea, cel mușcat, a fost dăruit lumii de Steve Jobs.

iphonesipods-800x470

applemuseumprague-800x600

Printre cele mai importante exponate ale muzeului sunt: calculatorul Apple Lisa, care a fost lansat într-o ediție de 100 000 de exemplare, Apple II, alte calculatoare Mac și NeXT Computer. Într-o secțiune a muzeului se află imprimantele produse de către companie, în alta – PowerMac și iMac, iar în a treia – o serie de modele de iBook, PowerBook și MacBook.

imacs-800x600

hmyFV5EmXxngLwPsbKUc3uQ9nnKv1LWhpxbLm5lbT69MRe02Y2Hhb6VDxf8C

Muzeul găzduiește, de asemenea, o colecție mare de documente, contracte și înregistrări personale ale lui Steve Jobs.

outsidewindow-800x600

Vizavi de muzeu este situat un bistro, unde veți ocupa copii cu jocuri interactive și veți putea mînca delicatese vegetariene – în memoria dietei stricte a lui Steve.

Biletele pot fi achiziționate pe site-ul oficial Apple, la prețul de 11 euro. Aici puteți afla și despre istoria creării muzeului și a companiei Apple.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.