ThinkPad T470

Compania chineză Lenovo, care a obținut în 2005 drepturile asupra diviziei IBM de fabricare a notebook-urilor, a prezentat modelul aniversar ThinkPad T470. Acesta este un tribut adus originalului IBM ThinkPad 700C, care a fost lansat în octombrie 1992.

Laptopurile ThinkPad sunt atât de mult timp pe piață, încât de mai multe ori au devenit primele în ceva: primul laptop în spațiu, primul cu cip pentru servere, etc. Multe elemente retro ale seriei ThinkPad până în prezent sunt utilizate în laptopurile moderne Lenovo.

Designul originalului ThinkPad a fost dezvoltat de către Richard Sapper și a fost proiectat în Japonia. De aceea laptopul la exterior arata ca o cutie Bento japoneză. În modelul aniversar au fost combinate elementele de design originale și componentele moderne: suprafață de cauciuc, TrackPoint, tastatură ThinkPad cu buton albastru Enter, logo multi-color și câteva LED-uri.

În interior este instalat un procesor Core i7, 16 GB de memorie RAM, un SSD de 512 GB și placă grafică GeForce 940MX. Sunt prezenți mai mulți conectori: USB-C, trei porturi USB standard, cititor de carduri, port HDMI și Ethernet. Există, de asemenea, un scaner de amprente.

Prețul laptopului începe de la 1.900 de dolari.

Lasă un răspuns