KinectMicrosoft a anunțat oficial ”moartea” Kinect. Inițial controlerul a fost prezentat pentru consola Xbox 360. Acesta va continua să primească suport din partea gigantului software, dar nu va mai fi produs în masă. Magazinul online Microsoft a oprit vânzarea generației actuale Kinect pentru Xbox One.

Kinect a devenit cel mai bine vândut dispozitiv din istorie, după lansarea în 2010 la expoziția anuală Electronic Entertainment Expo (E3). În 2011, a fost înregistrat în Cartea Recordurilor Guinness ca cel mai bine vândut dispozitiv electronic. Numărul total de unități vândute în toată aceasta perioadă a fost de peste 35 de milioane de unități. În ciuda unui astfel de succes copleșitor, popularitatea Kinect a scăzut acum la un nivel minim. Din cauza lipsei de conținut, atenția cumpărătorilor a trecut la soluțiile oferite de către concurenți.

În prezent, Microsoft utilizează tehnologia Kinect în noile dispozitive. Ochelarii HoloLens sunt echipați cu un senzor de adâncime, în timp ce computerele Surface utilizează camere bazate pe tehnologii Kinect, pentru funcția de recunoaștere a feței Windows Hello. Compania nu oprește suportul pentru controler, dar instrumentele pentru dezvoltatori nu vor mai fi actualizate.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.