Imperiul Dropbox

Ediția Wired a publicat materiale, în care povestesc despre cum compania Dropbox au transferat datele utilizatorilor, de pe serverele Amazon pe propriile lor computere. Pentru a face acest lucru, echipa a elaborat propria sistemă de păstrare a datelor Magic Pocket și serverul Diskotech.

Dacă tu ești unul dintre cei 500 milioane de utilizatori Dropbox, atunci pentru tine aceasta ar însemna doar o simplă mapă pe desktop, care permite stocarea unor informații pe internet, expedierea oricând ai nevoie prietenilor tăi, la fel și sincronizarea cu dispozitive diferite.Utilizați această mapă și uitați de ea. Așa și este gândit. Analizați mai adânc și veți vedea o performanță grandioasă a gândirilor de inginerie. Dropbox lucrează pe o bază de rețea tehnologică largă, care în ultimul deceniu a transformat însuși esența internetului. Și acum acest sistem a trecut la o altă etapă de viață.

În timpul primilor opt ani Dropbox a păstrat miliarde de fișiere, a celor 500 milioane de utilizatori ai săi. De fapt startup-ul din San Francisco le păstra nu chiar de sine stătător. Ca și multe alte startup-uri, Dropbox folosea platforma de cloud a Amazonului. Ea permite crearea și folosirea programelor, fără cheltuieli pentru echipament. Cu alte cuvinte, aceste miliarde de fișiere, se păstrau pe serverele Amazon, dar nu pe cele deținute și întreținute de Dropbox.

MIVOCLOUD

Servere Cloud cu SSD. IaaS Provider.

Acum, cu asta sa terminat. În ultimii doi ani și jumătate, Dropbox și-a creat propria infrastructură, unde a transferat toate datele și activitatea. Bazându-se pe experiența veteranilor din Silicon Valley – Google, Facebook, Twitter și alții – compania cu succes a migrat 90% din fișierele utilizatorilor pe noul teritoriu online. Din punct de vedere a ingineriei, acest lucru cu siguranță prezintă un succes. Dar sensul acestui succes, se extinde dincolo de Dropbox. În mod ironic, acest eveniment arată ce impact au tehnologiile cloud asupra principiul de lucru unei afaceri. În acelaș timp, acesta relevă schimbări enorme care au avut loc pe piața hardware, din ultimii zece ani.

MIVOCLOUD

Cloud Hosting cu Tarif pe Ora. Trafic Nelimitat.

Imperiul Dropbox (2)

Tot mai multe companii transferă datele în „Cloud”. Conform evaluării companiei Forrester Research, în anul 2020 volumul de piață a cloud-ului va constitui $191 miliarde. Refuzând să comenteze această informație, Amazon recent a anunțat că venitul subdiviziunii Amazon Web Services în trimestrul 4 a anului 2015, a fost de $2,41 mlrd. Rulajul anual a depășit $9,6 mlrd, acesta fiind unul mare, dacă luăm în considerație plecarea companiei Dropbox.

Află mai departe

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.