Simbata seara, la virsta de 69 de ani, a murit designerul britanic Bill Moggridge. In 1979 el a creat designul pentru primul notebook din lume – Grid Compass. In ultimii ani Bill Moggridge administra Muzeul American de Design Cooper Hewitt din New York.

Dupa cum anunta AP, cauza decesului celebrului designer industrial a fost cancerul.

Bill Moggridge a studiat designul la Londra, dupa care s-a mutat in SUA, unde se ocupa de proiectarea dispozitivelor medicale. In 1969 s-a intors la Londra, unde a fondat compania Moggridge Associates. Prima lucrarea care a fost lansata pe piata in masa, a fost un toaster proiectat pentru compania Hoover.

In 1972, Bill a inceput sa lucreze asupra proiectarii unui computer portabil, care nu a ajuns la stadiul de productie. Cu sapte ani mai tirziu, designerul a deschis inca un birou in California, unde unul dintre primii clientii a fost  NASA, care a comandat dezvoltarea primului calculator portabil din lume, care consta din doua jumatati rabatabile – ecran si tastatura.

Astfel a aparut Grid Compass cu 340 KB de RAM, procesor 8 MHz si un ecran de 320 x 240 de pixeli. Laptopul, ce costa aproximativ 8000 dolari, o perioada lunga de timp a fost folosit in institutiile de stat din SUA. Grid Compass a fost folosit si la bordul Shuttle-ului Discovery cu astronautul John Creighton.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.