Apple LisaÎn 1983, compania Apple a lansat computerul Lisa, care era mult mai avansat decât Macintosh. Muzeul de Istorie al Computerului a anunțat că codul sursă, pentru sistemul de operare și unele aplicații, a fost restaurat, iar după verificarea și aprobarea Apple, va fi publicat în anul viitor.

Apple Lisa a fost numit în cinstea fiicei lui Steve Jobs și s-a vândut în anul 1983 pentru 9995 de dolari, scrie Macrumors. Calculatorul avea un procesor Motorola 68000 tactat la 5 MHz, 1 MB de RAM și un hard disk de 5 MB. În total au fost vândute aproximativ 100 mii de exemplare.

Sistemul de operare suporta multitasking-ul și avea interfață grafică. Calculatorul era livrat cu 7 programe (LisaWrite, LisaCalc, LisaDraw, LisaGraph, LisaProject, LisaList și LisaTerminal). Din păcate, mediul de dezvoltare pentru Lisa era extrem de costisitor, astfel încât alți dezvoltatori nu se grăbeau să lanseze programe pentru acesta. În plus, s-a dovedit că computerul este prea scump. Ca urmare, dezvoltarea acestei serii a fost oprită peste câțiva ani.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.