În cadrul expoziției E3, Microsoft a prezentat noua sa consolă – Xbox One X, cunoscută anterior sub numele de cod Scorpion. Reprezentanții companiei au declarat că dispozitivul va fi echipat cu cel mai puternic procesor octa-core instalat până acum în consolele de jocuri.

De asemenea, se cunoaște faptul că Xbox One X a primit 12 GB de RAM GDDR5, hard disk de 1 TB și Blu-ray cu suport pentru rezoluție 4K. Se anunță suportul pentru HDR și Dolby Atmos. Se susține că performanța consolei va fi de 1,5 ori mai mare față de PS 4 Pro.

Toate jocurile noi pentru Xbox One X vor fi lansate cu rezoluție 4K. În plus, noul produs este complet compatibil cu jocurile pentru consola curentă de la Microsoft, precum și accesoriile pentru ea. Lansarea consolei este programată pentru 7 noiembrie a acestui an și aceasta va costa 500 de dolari.

Inițial vor fi disponibile 22 de jocuri exclusive pentru Xbox One X. În timpul evenimentului Microsoft a anunțat Forza Motorsport 7. Jocul de curse va fi lansat pe 03 octombrie pentru Xbox One, iar după lansarea One X jocul va putea fi setat la rezoluție 4K și 60 fps.

Printre alte anunțuri se numără jocurile: Metro: Exodus, Assassin’s Creed: Origins, State of Decay 2 și Crackdown 3.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.