În luna martie a acestui an, Nintendo a lansat noua consolă Switch, astfel încetând producția consolei anterioare – Wii U. În general, Wii U nu s-a bucurat de mare succes din partea consumatorilor, înregistrând vânzări foarte mici. În ciuda acestui fapt, ea a avut caracteristici interesante, cum ar fi controlerul, care putea servi în calitate de ecran tactil suplimentar. Anume acesta a fost utilizat de un entuziast pentru a transforma consola într-un PC real, cu Windows.

Un cunoscut membru al forumului sudomod, cu numele banjokazooie, a modificat controlerul wireless Wii U și dispozitivul Intel Compute Stick, creând din acestea un PC compact cu Windows 10. Componentele utilizate sunt următoarele: un procesor Intel Core m5, 4 GB de RAM, SSD cu capacitatea de 64 GB, card SD de 128 GB și o baterie cu capacitatea de 4000 mAh. Gamepad-ul este dotat cu ecran LCD cu rezoluție de 2560×1440 pixeli, placă de sunet USB DAC și amplificator stereo. Sunt prezente modulele de comunicații Bluetooth și Wi-Fi.

Banjokazooie a instalat pe dispozitiv emulatorul Cemu, care a permis lansarea jocurilor pentru Wii U, precum Super Mario. Teoretic jocurile de la alte console clasice la fel pot fi rulate pe acest dispozitiv.

Lasă un răspuns