Sinclair ZX Spectrum Vega+ 3

Company Retro Computers, coproprietarul căreia este nimeni altul decât fondatorul Sinclair – Clive Sinclair, a mai încercat să revigoreze faimosul brand, atunci când la începutul anului trecut a lansat ZX Spectrum Vega – un remake al popularei console din anii 1980, cu aspect original și mii de jocuri preinstalate, populare cândva pe Spectrum.

Acum, însă, pe platforma de colectare de fonduri Indiegogo, a fost lansat un nou proiect – Sinclair ZX Spectrum Vega+.

Sinclair ZX Spectrum Vega+

Spre deosebire de primul model, Sinclair ZX Spectrum Vega + nu are nevoie de o conexiune la un monitor extern, deoarece are un ecran LCD încorporat. Dispozitivul seamănă cu o consolă portabilă modernă. Dar nici dimensiunile și nici alte caracteristici nu sunt specificate încă. Se știe doar că, la fel ca predecesorul său, Vega + va veni cu 1000 de jocuri retro licențiate, pe care le veți putea juca atât la ecranul încorporat cât și la un TV. De fapt, există mai mult de 14.000 de jocuri, deci un slot pentru carduri de memorie microSD, care poate fi văzut în imagini, nu va fi de prisos în Vega +. Apropo, aceste imagini au fost create de Rick Dickinson, specialistul care a proiectat designul calculatoarelor Sinclair ZX.

Sinclair ZX Spectrum Vega+ 4 Sinclair ZX Spectrum Vega+ 5

La moment sunt colectate peste 170000 de lire, iar solicitate au fost doar 100000 de lire, pentru un lot de 2500 de unități Sinclair ZX Spectrum Vega +. Până la finalizarea campaniei, însă, a mai rămas o lună.

Pentru a deveni proprietar al consolei, trebuie să finanțați startup-ul cu cel puțin 100 de lire (143 dolari). În acest caz, gadgetul, în una din cele trei culori (roșu, albastru sau alb), va fi disponibil în septembrie 2016. Cei care donează mai mult vor primi diverse bonusuri, cum ar fi un tur la fabrica din Nottinghamshire, sau o invitație la prezentarea oficială a noilor produse.

Lasă un răspuns