pokemon-3ds

Jocul mobil Pokemon GO a influențat puternic lumea mobilă. A crescut mult cererea pentru acumulatoarele portabile, deoarece jocul este exigent din punct de vedere energetic. În plus, Pokemon Go a provocat o creștere a vânzărilor jocurilor pentru consolele portabile Nintendo 3DS.

Potrivit statisticilor companiei de cercetare NPD și datelor din luna iulie, jocurile Pokémon Omega Ruby și Alpha Sapphire pentru Nintendo 3DS au ajuns în top 10 pe teritoriul SUA. Ambele au ocupat locurile 8 și 10, respectiv, cu toate că jocurile au fost lansate în 2014. Vânzările au crescut cu aproximativ 80% față de luna iulie 2015. În plus, au crescut vânzările și pentru alte jocuri rulate pe consola portabilă Nintendo: Pokémon X și Y, lansate în 2013, care au stabilit o creștere în luna iulie de 200% față de aceiași perioada în anul trecut.

omega-820x420

Nintendo și NPD susțin că impulsul care a generat creșterea vânzărilor se datorează jocului super-popular Pokemon GO. Astfel tematica Pokémon a devenit din nou actuală și mai multi gameri au decis să se familiarizeze și cu celelalte jocuri ale seriei. Reamintim că Pokemon Go a devenit cel mai popular și cel mai profitabil joc mobil din istorie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.