PlayStation 5În mod neașteptat, unul din dezvoltatorii PlayStation, Mark Cerny, a dat un interviu exclusiv pentru Wired, în care a vorbit despre consola din noua generație Sony. Acesta a evitat să o numească PlayStation 5, utilizând definiția next-gen.

În interviu Cerny a declarat că noua consolă PlayStation nu va fi lansată în 2019, dar kiturile și prototipurile pentru dezvoltatori au fost deja trimise, iar jocurile pentru noua generație sunt în proces de producție.

Partea hardware principală a PlayStation 5 va fi un chip de la AMD. Acesta va fi un procesor cu 8 nuclee (arhitectura Zen 2) din generația a treia Ryzen, realizat după procesul tehnologic de 7 nanometri. Anterior s-a presupus că aceste procesoare vor apărea pe piața PC-urilor la mijlocul anului 2019. Acceleratorul video va fi pe arhitectura Navi. Consola va suporta grafică în rezoluția 8K.

Când a fost întrebat pentru ce platforma va fi lansat Death Stranding, după o scurtă pauză și un zâmbet, Mark a subliniat că jocul este produs pentru PS4. Cu toate acestea, jurnalistul Wired sugerează că acesta ar putea fi lansat pentru ambele platforme.

De asemenea, în procesorul AMD va fi integrat un cip audio cu suport pentru sunetul surround. S-a declarat suportul deplin pentru PlayStation VR. Se pare că Sony intenționează să dezvolte mai activ acest domeniu.

Dezvoltatorii doresc să reducă semnificativ timpul de încărcare a locațiilor în viitorul PlayStation. Astfel, în consolă va fi integrată o unitate SSD. Cerny a demonstrat pe prototipul noii console cât de repede vor fi descărcările, folosind exemplul jocului Spider-Man. Pe PS4 Pro, procesul a durat 15 secunde, iar pe prototip – 0,8 secunde. În plus, SSD-ul va accelera încărcarea jucătorilor în lobby-ul proiectelor multiplayer, reducând astfel timpul de așteptare.

Cerny a confirmat, de asemenea, că noul produs va fi compatibil cu jocurile lansate pentru PlayStation 4. Prin urmare, spre deosebire de multe alte tranziții de la o generație la alta, aceasta va fi cea mai nedureroasă pentru gameri.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.