Presedintele american, Barack Obama, a facut o propunere de a finanta o cercetare care va determina gradul de influenta a jocurilor violente asupra tinerei generatii. Obama a declarat ca trebuie analizate diferite tipuri de media, inclusiv televiziunea si jocurile pe calculator. Campania este estimata la 10 milioane de dolari.

Declaratia presedintelui american a aparut la scurt timp dupa intalnirea lui Joe Biden cu reprezentantii acestei industrii. Vicepresedintele american le-a cerut ultimilor sa gaseasca modalitati de a imbunatati cultura de utilizare a armelor cu ajutorul jocurilor.

„Noi trebuie sa gasim cauza aceste epidemii de violenta”, a spus Obama, referindu-se in primul rind la uciderea in masa in scoala primara „Sandy Hook” din Connecticut.

Decizia privind necesitatea si nivelul de finantare va fi luata de Congres.

1 COMENTARIU

  1. De abia acum le-a venit in cap ? Ei ce nu stiau pina acum ca cele mai bine vindute jocuri sunt shooter ? si acolo poti sa faci ce vrei din om. E si normal ca copilul ala e curios daca se poate in realitate de implementat cunostintele si abilitatile obtinute.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.