În cadrul unui eveniment care a avut loc în Tokyo, compania japoneză Nintendo a prezentat oficial noua sa consola de jocuri – Switch.

Punctul forte al consolei este universalitatea sa: datorită ecranului detașabil, aceasta poate fi atât portabilă cât și staționară, cu posibilitatea de conectare la televizor.

Consola are o baterie care oferă o autonomie de la 2,5 ore și până la 6,5 ​​ore, în funcție de resursele consumate. Nintendo Switch este echipată cu procesorul Tegra X1. 

Startul vânzărilor, potrivit reprezentanților companiei, este programat pentru 3 martie, iar prețul recomandat va fi de 299 dolari.

De asemenea, compania a prezentat un gadget nou portabil – joystick-ul Joy-Con. Sunt două modele – dreptul și stângul. Ambele sunt echipate cu stick analogic, accelerometru și giroscop. Există o serie de opțiuni personale. De exemplu, controlerul din stânga are un buton care vă permite să partajați un fragment sau o înregistrare video din joc. Joystick-ul din dreapta vă permite să conectați jucăriile Amibo, cu ajutorul NFC și să utilizați aplicații de realitate augmentată, prin intermediul camerei instalate.

Pentru noua consolă Nintendo Switch sunt deja disponibile câteva jocuri: ARMS, Splatoon 2, Super Mario Odyssey, Xenoblade 2, Dragon Quest X-XI și Heroes I-II (SQUARE ENIX), TES V: SKYRIM (Bethesda) și FIFA (EA).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.