Jocurile violente NU sunt nocive pentru copiiFoarte mulţi părinţi şi phihologi care nu ştiu să deschidă un calculator acuză jocurile violente şi se tem că acestea pot avea efecte negative asupra tinerilor. Realitatea este că, majoritatea copiilor, nu sunt influenţaţi negativ de aceste jocuri. Ba chiar din contra.

Asociaţia Phihologilor din America a realizat recent un studiu pe tema efectele jocurilor video asupra tinerilor. Cobai au fost 118 tineri din Statele Unite. Cercetătorii au vrut să vadă cât şi în ce fel sunt influenţaţi aceştia de violenţa din jocurile video.

Concluzia ar putea şoca pihologii autohtoni care încearcă să ajungă cunoscuţi răspândind ipoteze false: doar o foarte mică parte a copiilor sunt influenţaţi negativ de jocurile violente. Cei mai mulţi nu au de suferit după urma acestora. Pe scurt, jocurile violente nu sunt o problemă a tinerelor generaţii, aşa cum fals s-a împământenit ideea.

Afectaţi de jocuri sunt acei copii care au au deja porniri violente. Jocurile video violente nu fac decât să scoată la iveală această trăsătură. Ceea ce este bine, ţinând cont că, depistând pornirile violente din pripă, se poate corecta prin educaţie.

Pe de altă parte, pentru majoritatea copiiilor, aceste jocuri au chiar efecte pozitive. Jocurile violente îi fac, de fapt, să fie mai paşnici în viaţa de zi cu zi . Mai mult, conform cercetătorilor americani, aceştia nu doar că se comportă mai bine în societate, dar obţin şi note mai bune la testele şcolare, susţine Christopher J. Ferguson de la Universitatea Texas A&M.

Cercetărorii vin şi cu o altă concluzie îmbucurătoare. Anumite jocuri, gândite şi create special, ar putea preveni atacurile astmatice, ar creşte toleranţa la durere şi ar sprijini tratamentul diabetului.

Aşadar, jucaţi-vă bine!

Sursa: go4it.ro

Lasă un răspuns