Senatorul american Lamar Alexander a declarat ca jocurile video sunt o amenintare mai mare decat armele in miinile civililor. Oficialul este contra introducerii unor cerinte mai stricte pentru cumparatorii de arme.

Pozitia sa, Alexander o explica prin faptul ca „o problema mai mare sunt jocurile video”, carora ar trebui sa li se acorde o atentie deosebita. „Jocurile influenteaza oamenii”, a declarat senatorul intr-un interviu pentru MSNBC.

Problema securitatii si disponibilitatii armelor a devenit deosebit de actuala dupa masacrul de la scoala primara „Sandy Hook”, din 14 decembrie 2012. Vinovatul fiind un tinar de 20 de ani, Adam Peter Lanza, care a impuscat 20 de copii si sase adulti, ne luind in calcul pe mama sa.

Opinia publica americana a fost impartita: unii vad problema in accesul liber la arme, altii – in jocurile pe calculator. Cu citeva zile in urma, un alt senator, Chris Murphy, a declarat ca vina apartine jocului Call of Duty, in care iubea sa joace Lanza.

Oficialii americani, insa, nu iau in calcul faptul ca dovezi stiintifice referitoare la legatura intre comportamentul agresiv si jocuri nu exista. In acelasi timp, potrivit cifrelor oficiale, in SUA la 100 de persoane revin 90 de arme (anul 2010).

2 COMENTARII

  1. Americani tîmpiţi parcă dacă joci jocuri video devii un criminal şi îţi confectionezi acasă armele nu le cumperi de undeva.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.