Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) anunţă vânzarea a un milion de copii Heavy Rain™ pentru PlayStation®3 (PS3™), în întreaga lume, de la lansarea acestuia de la sfârşitul lunii februarie. Jocul s-a transformat într-o senzaţie de ultimă oră, graţie combinaţiei între intriga captivantă, temele provocatoare şi implicarea emoţională. Criticii s-au înflăcărat în ceea ce priveşte posibilităţile emoţionale, finalurile deschise ale jocului şi experienţa cinematică pe care jocul le oferă. Acum, după doar cinci săptămâni, cifrele vânzărilor confirmă faptul că peste un milion de jucători entuziaşti au fost de acord cu aceste argumente. După mulţi ani investiţi în realizare, ambiţiosul şi inovatorul proiect al dezvoltatorului David Cage a dat roade.

“Răspunsul pozitiv pe care Heavy Rain l-a primit din partea jucătorilor a reprezentat cea mai frumoasă confirmare pentru noi”, afirmă David Cage, autorul şi regizorul proiectului Heavy Rain şi CEO al Quantic Dream. “Jocul demonstrează că este posibil să creezi jocuri care să doboare convenţiile, jocuri ce caută să spună poveşti complexe şi jocuri care induc emoţii neaşteptate – iar astfel de jocuri pot fi comercializate în aceeaşi măsură ca şi titlurile de mare succes. Sper ca această realizare să continue să ne ajute să deschidem drumul către noi experienţe revoluţionare”.

“Este o realizare uimitoare – nu în ultimul rând datorită faptului că Heavy Rain nu se încadrează în tiparul tradiţionalelor jocuri de succes“, afirmă Mark Hardy, European Product Marketing Director al SCEE. “Este un mix între experienţa jocului, dramă şi cinema – revoluţionar şi extrem de captivant pentru jucători – care sfidează regulile uzuale şi te lasă să modelezi povestea pe care o joci. Este minunat să auzim recenzii care admiră ambiţia jocului, însă adevărata satisfacţie vine din entuziasmul cu care jucătorii au îmbratişat Heavy Rain. Acest fapt demonstrează că pasionaţii  sunt pregătiţi pentru mai mult: mai multă interacţiune, mai multe opţiuni de joc şi mai multe finaluri deschise în experienţa jocului, pe care doar PlayStation o poate oferi”.

Într-un oraş tenebros, sub imperiul ploii, cuprins de frică, de pe coasta de Est a SUA, în care tinerii băieţi dispar din sânul familiei, Heavy Rain este un thriller întunecat şi cu totul captivant, în care jucătorul stabileşte regulile, iar lucrurile se opresc o dată cu acţiunile acestuia. Cu un criminal în libertate şi timp prea puţin la dispoziţie, utilizatorul trebuie să se hotărască cât de departe este dispus să meargă pentru a-l descoperi. Jucătorul are şansa de a alege dintre combinaţiile de patru personaje, fiecare cu propriile himere de înfruntat şi cu roluri distincte în rezolvarea cazului. Magia stă în flexibilitatea poveştii – nu doar joci, ci o modelezi. Deciziile pe care utilizatorul le ia în punctele cheie pot trimite intriga în direcţii total neaşteptate şi pot schimba povestea complet. Drumul prin tenebroasa şi tulburătoarea lume din Heavy Rain se schimbă în funcţie de gestionarea lucrurilor – acelaşi joc nu poate fi jucat de două ori.

Dezvoltat de către renumitul Quantic Dream în exclusivitate pentru PS3, jocul Heavy Rain, cu peste un milion de exemplare vândute, este disponibil în magazine. Descoperiţi mai multe pe: www.eu.playstation.com.

sursa: http://www.xtrempc.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.