GTA VGTA V, de la lansarea sa în 2013, s-a vândut în peste 90 de milioane de exemplare, potrivit analiștilor de la MarketWatch. Potrivit acestora, jocul este cel mai de succes proiect media din istorie, aducând creatorilor venituri de 6 miliarde de dolari.

Analiștii au comparat GTA V cu cel mai vândut film – „Avatar”, al lui James Cameron. Aceste două proiecte au un buget similar. Se estimează că aproximativ 265 milioane de dolari au fost cheltuite pentru dezvoltarea jocului și 237 milioane de dolari pentru film. Cel din urma a adunat doar 2,8 miliarde de dolari.

În același timp, analiștii remarcă o creștere constantă a vânzărilor jocurilor GTA. A treia parte a fost vândută cu un tiraj de 17,5 milioane de exemplare, iar GTA: San Andreas a fost cumpărat de 27,5 milioane de jucători. În acest context, succesul GTA V pare asurzitor, pentru că jocul și acum se află în topul vânzărilor. În același timp, o parte semnificativă a veniturilor este oferită dezvoltatorilor prin plățile mini din GTA Online.

GTA

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.