StadiaGoogle, în cadrul Game Developers Conference 2019, a prezentat serviciul de streaming numit Stadia. Reprezentanții companiei au declarat că nu califică serviciul precum o consolă nouă. În opinia lor, Stadia este mai degrabă o modalitate de a spori disponibilitatea jocurilor AAA.

A devenit cunoscut faptul că jocurile Stadia pot fi difuzate de pe orice dispozitiv care suportă Google Chrome, inclusiv smartphone-uri. Jocul poate fi lansat direct de pe YouTube făcând clic pe link-ul de pe trailerul oficial. Lansarea durează doar cinci secunde.

Resursele hardware, care vor fi alocate unui singur jucător, vor depăși puterea totală a PS4 pro și Xbox One X, și vor atinge 10,7 teraflopi.

Ca o demonstrație a sistemului de streaming, a fost prezentat regimul în care utilizatorul schimbă dispozitivele: la început un laptop, apoi un smartphone și pe final un televizor. Platforma de streaming va oferi posibilitatea să vă alăturați jocului în care joacă streamer-ul, dacă acesta permite acest lucru.

De asemenea, a fost prezentat Stadia Controller. Funcția distincta a acestuia este că se conectează direct la serverele Google, pentru a reduce la minimum întârzierea. În plus față, de caracteristicile standard, controllerul oferă acces facil la Google Assistant.

S-a anunțat că în Statele Unite, Canada, Marea Britanie și cea mai mare a Europei, Stadia va fi disponibil deja în acest an.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.