Japonezii de mai mult timp sunt cunoscuți pentru crearea unor gadgeturi neobișnuite. O noua dovadă este perna robot, care la exterior amintește de spatele unei pisici. Dispozitivul numit Qoobo este considerat un instrument pentru „terapia cu coada” – se presupune că aceasta are un efect calmant asupra persoanelor.

Pentru a crea algoritmii de mișcare, inginerii japonezi au studiat cozile câinilor și pisicilor. Qoobo începe să miște coada atunci când proprietarul nu-i acordă atenție pernei o lungă perioadă de timp.

De creare pernei s-a ocupat compania Yukai Engineering și cei 20 de angajați ai săi. Designerul proiectului a avut o dată o pisică, dar regulamentul de închiriere a unui apartament nou i-a interzis să aibă un animal de companie și pisica a fost dată părinților, scrie Engadget. Pentru a se ajuta pe sine și pe cei care suferă de depresie și anxietate, dar care nu au posibilitatea de a ține în locuință un câine sau o pisică, designerul a dezvoltat Qoobo.

Acum se colectează fonduri prin intermediul unei platforme online pentru lansarea proiectului. Perna-robotizată cu coadă va costa 100 de dolari. Livrările Qoobo sunt planificate pentru anul viitor.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.