Compania Ivanti oferă clienților săi, precum și victimelor care au avut de suferi în urma virusului WannaCrypt, licențe gratuite pentru o perioada de 90 de zile.

Până la 15 iunie 2017, companiile pot depune cereri pentru astfel de licențe prin intermediul unui portal special (https://go.ivanti.com/Ransomware-Get-Well-Quick.html). Soluția permite efectuarea rapidă a actualizărilor pentru toate stațiile de lucru cu sistemul de operare Windows, inclusiv sistemele pentru care nu se mai oferă suport, cum ar fi Windows XP, Windows Vista, Windows Server 2003, precum și efectuarea procesului de actualizare la tot softul din rețea.

Ivanti Patch Manager permite detectarea completă, evaluarea și instalarea actualizărilor pentru toate sistemele client din organizația dumneavoastră. Soluția afișează instantaneu toate actualizările instalate pentru toate sistemele existente, indiferent cum au fost instalate aceste actualizări, ceea ce oferă o protecție mai eficientă împotriva amenințărilor externe.

Atacul WannaCrypt a fost lansat pe 12 mai 2017 și a fost realizat prin intermediul mesajelor de e-mail (de tip phishing). După ce utilizatorii deschid și rulează fișierul malware încorporat, programul se instalează automat și începe să cripteze fișierele. Apoi WannaCrypt se distribuie prin rețea folosind vulnerabilitatea «Windows SMB Remote Code Execution Vulnerability», care este prezentă în toate versiunile de Windows, începând cu Windows XP și terminând cu Windows Server 2016. Microsoft a lansat actualizări de securitate urgente pentru versiunile la care nu mai este oferit suport: Windows XP, Vista, Windows 8, Server 2003 și Server 2008, pe 13 mai 2017.

În urma acestui atac au avut de suferit peste 200 000 de companii din întreaga lume. O parte semnificativă din calculatoarele infectate sunt în Rusia, Ucraina, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii și Spania.

Deși atacurile cibernetice actuale au fost localizate, probabilitatea de noi atacuri este foarte mare. Unii experți în securitate au afirmat că noua versiune a virusului a fost deja lansată. Oferta Ivanti, de 90 de zile, permite utilizarea soluției de gestionare a actualizărilor, adaptată la mediul Windows, pentru a elimina vulnerabilitățile WannaCrypt și cele noi.

Companiile vor putea comanda o licență gratuită pentru Patch Manager, accesând următorul link: https://go.ivanti.com/Ransomware-Get-Well-Quick.html și completând un formular.

Licență gratuită pentru produsul dat include:

  • Actualizarea sistemelor de operare Windows, precum și a aplicațiilor de la alți producători;
  • Sistemul de actualizare care poate fi ușor integrat în consola SCCM. Acesta efectuează actualizarea atât a produselor Microsoft, cât și a celor de la alți dezvoltatori;
  • Actualizări testate de inginerii Ivanti, pentru a asigura compatibilitatea lor.

„În Ivanti noi credem că comunitatea mondială din tehnologie trebuie să se unească pentru a învinge fenomenele globale cu intenții rele, cum ar fi WannaCrypt. De aceea noi prezentăm aceasta ofertă de 90 de zile”, a declarat Simon Townsend, consultant tehnic senior EMEA. „Mergând înainte, trebuie să adoptăm o abordare mai precaută în lupta împotriva criminalității informatice. Un antivirus nu mai este suficient. Organizațiile trebuie să adopte politici pentru a proteja rețelele și infrastructura, inclusiv actualizarea sistemului de operare și aplicațiilor, „lista albă de aplicații“ și minimizarea drepturilor de administrator”.

Compania Ivanti, pe 15 mai 2017, a organizat un webinar special la care au fost înregistrați mai mult de 3.000 de clienți. Experții în securitate au povestit cum trebuie să protejezi infrastructura și să previi astfel de atacuri. Înregistrarea video a webinar-ului dat poate fi vizionată mai jos:

Pentru a obține mai multe informații despre Patch Manager, precum și despre alte produse Ivanti, apelați la numărul de telefon +373-677-00-611, sau prin e-mail: office@muk.md.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.