spectre-meltdownSăptămâna trecută, utilizatorii PC-urilor cu procesoare Intel au anunțat că au reboot-uri frecvente după instalarea patch-urilor contra Spectre și Meltdown. Vicepreședintele executiv Intel, Navin Shenoy, a declarat că a găsit motivul comportamentului imprevizibil al sistemului și acum recomandă oficial să nu instalați versiunea curentă a actualizărilor, cel puțin până când problemele vor fi eliminate.

Apariția defectelor tehnice se referă la procesoarele din toate seriile principale Intel lansate în ultimii 10 ani: Broadwell, Haswell, Coffee Lake, Kaby Lake, Skylake și Ivy Bridge. Reboot-urile neașteptate au fost detectate numai pe chipurile Broadwell și Haswell, care au fost prezentate în 2015 și 2013, respectiv. De asemenea, nu se recomandă actualizarea serverelor pentru mai multe modele Xeon și Ivy Bridge.

Intel recomandă ca producătorii de servicii de cloud, producătorii de sisteme, furnizorii de software și utilizatorii finali să nu mai instaleze versiunile actuale ale update-urilor pe anumite platforme. Acestea pot duce la reboot-uri neașteptate și comportament imprevizibil al sistemului.

În prezent Intel „lucrează non-stop” pentru a dezvolta soluții pentru aceste platforme hardware. Shenoy, în numele companiei, și-a cerut scuze pentru incomoditățile create. Având în vedere situația, se pare că patch-urile împotriva Spectre și Meltdown provoacă mai multe probleme decât vulnerabilitățile depistate.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.