Cu câteva zile în urmă, Google a raportat că în 89% dintre cazuri utilizează conexiunea HTTPS pentru propriile sale produse. Pentru comparație, la începutul anului 2014 acest indicator era de numai 50%. În același timp, gigantul IT de mai mulți ani insistă asupra utilizării unei conexiuni securizate. Și nu în zadar – numărul celor mai populare site-uri care utilizează HTTPS în ultimul an s-a dublat. Acum, Google intenționează să adauge un nivel suplimentar de securitate pentru conexiunea la Internet din Android.

Dezvoltatorii forumului XDA au constatat că se testează o noua funcție DNS over TLS, în sistemul de operare mobil Google. Aceasta înseamnă că Android va avea un protocol care criptează traficul DNS prin analogie cu HTTPS.

DNS (Domain Name System) – este un fel de carte de adrese a internetului care traduce numele de domenii în adrese IP. Acest proces este ascuns pentru utilizatori și are loc de fiecare dată când accesați orice site. În acest caz, TLS (Transport Layer Security) ascunde interogările DNS. Desigur, acest lucru nu va oferi confidențialitate completă (providerul poate vedea în continuare adresele IP), dar va face mult mai dificilă viața hackerilor și infractorilor cibernetici în cazul interceptărilor interogărilor DNS.

Nu este clar când Google va adăuga această funcție. Potrivit informațiilor disponibile în repozitoriul Android, în setările de sistem va apărea un nou parametru, care le va permite utilizatorilor să activeze sau să dezactiveze DNS over TLS. Probabil, funcția va fi adăugată în Android 8.1.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.