Honey QuestDeseori, aplicațiile mobile colectează informații care nu le privesc în mod direct. Dacă vorbim de programe „oficiale”, de regulă, datele sunt folosite pentru a afișa publicitate relevantă utilizatorilor. După cum s-a dovedit, însă, unele aplicații utilizează o metodă și mai sofisticată de supraveghere.

Reporterii de la New York Times au anunțat că cel puțin 250 de aplicații Android, după lansare, utilizează microfonul dispozitivului mobil pentru a determina ce programe TV vizionează utilizatorul. Informațiile sunt apoi trimise agenților de publicitate care exploatează interesele „victimei” prin afișarea celor mai relevante anunțuri pentru aceștia.

În material se vorbește despre jocurile mobile, care la instalare cer acces la microfon, fără a explica motivele. Detaliile, de regulă, sunt ascunse sau lipsesc. În plus, unele aplicații continuă să colecteze informații chiar și atunci când sunt închise.

În unele țări această practică este interzisă. Google și Apple sunt împotriva unor astfel de acțiuni, dar nu toți dezvoltatorii respectă recomandările.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.