Microsoft a încetat să mai ofere suport pentru Windows XP în aprilie 2014, însă gigantul software, în cazuri excepționale, lansează actualizări de securitate pentru acest sistem de operare. De exemplu, luna trecută, compania a lansat un patch pentru a proteja calculatoarele cu acest sistem împotriva virusului WannaCry, iar ieri a publicat noi patch-uri de securitate pentru toate sistemele sale, inclusiv pentru versiunile la care oficial nu se mai oferă suport (XP, Vista, 8 și Server 2003).

Pe blogul oficial Microsoft a fost publicat un articol în care experții companiei își arată îngrijorarea cu privire la recenta epidemie a virusului WannaCry. După cum știți, Microsoft a lansat rapid patch-uri pentru toate versiunile de Windows, inclusiv cele mai vechi. Dar mai mulți experți au subliniat faptul că compania nu a eliminat toate problemele. Abia acum, Microsoft, ca parte a actualizărilor de securitate din iunie, a lansat oficial patch-uri suplimentare care remediază vulnerabilitățile cunoscute.

Patch-urile sunt disponibile prin Centrul de descărcare Microsoft sau Windows Update. Compania a subliniat că o astfel de mișcare este o excepție de la regulă și că nu trebuie interpretată ca o abatere de la politica de suport Microsoft, pentru sistemele de operare mai vechi.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.